Followers

Thursday, 7 July 2016

Selamat Hari Raya - 1 Syawal




Assalamualaikum
Salam 1 Syawal

Di kesempatan ini WE & Husband nak menyusun sepuluh jari memohon maaf di atas keterlanjuran kata daripada semua. Harap dimaafkan. Semoga berbahagia di samping keluarga tersayang dan meraikan Syawal dengan penuh kesyukuran. WE tahun ni beraya di Muar dulu. Alhamdulillah gembira sangat sebab tahun ni semua adik beradik sebelah Husband balik Muar. 😍😍😍

Rumah Mak di Muar memang tak muat if semua anak-anak balik. 2-3 beradik je dapat tido kat umah Mak. Yang lain akan ke rumah kakak Huband dan ada yang kena check in hotel hahaha takpe yang penting byk masa dihabiskan kat umah Mak. Kalau yang check in hotel tu memang semata-mata untuk tido je hehehe Tema kitorg tahun ni Merah. Tapi merah tu mcm merah sgt so WE & Husband pilih maroon je. πŸ€—πŸ€—πŸ€—

Settle beraya kat Muar, now on the way balik Kedah pulak. Tak sabar nak jumpa Mak Ayah WE pulak... Baru masuk tol utara selatan ni. Hahaha sempat lagi update belog kan.

Pape pon nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI buat semua. Hati-hati di jalan raya bagi yang nak pulang ke kampung πŸš—πŸš™πŸš—πŸš™




Thursday, 23 June 2016

WE love IKEA

Assalamualaikum & Hi

Salam Ramadhan 18

Masih bertahan puasa penuh 18 hari dengan jayanya πŸ’ͺ🏻 Alhamdulillah 
Mostly WE dengan Husband banyak habiskan masa berbuka di rumah saja. Sebab nya Husband memang sejenis yang suka makan kat rumah. Sanggup tapau pastu balik makan kat rumah. Lagi selesa katanya haha kire kadang-kadang makan or berbuka jugak lah kat luar. Tapi WE pon perasaan Ramadhan kali ni WE ada sikit rajin masak sendiri untuk berbuka πŸ€—πŸ€—πŸ€— Sedap ke tak sedap ke itu belakang kire asalkan nawaitu nak masak bagi Husband makan tu tercapai hehe nasib baik Husband jenis makan je apa yang WE masak. Alhamdulillah syukur ☺️☺️☺️ 
Bila selalu berbuka kat rumah, ada jugak teringin nak berbuka kat luar kan. Paling teringinnn sangatttt nak berbuka kat IKEA! 😝 Agak-agak la kan Husband mau ka haha macam dah boleh agak mestilah takkkkannnnnnnnnn mau punya haish Mimpi je lah!!!! Tapi kat Ikea skrg dah ada menu baru yang boleh tahan sedap jugak. Tau pon sebab one of my ofismate penah order beef ribs. Dia cakap sedap & lembuttt isi dia. Kecurrrrr weiiii πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹




Omaigod!!! Harus pujuk berbuka kat Ikea nih. Seriously sedap! 
Wajib order mushroom soup dia. Mcm ni πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ» haaaa sedap weiii tak tipuπŸ‘ŒπŸ» 
Pastu nampak tak dia punya ribs tu kembang kempisss hidung mak noks πŸ‘ƒπŸ» tergoda WE ols!
Tak sabar nih! Harap dapat berbuka kat sini Ramadhan kali ni... πŸ˜‰

Selamat Berbuka semua....

Xoxo,
WE

Tuesday, 21 June 2016

Ramadhan Kareem

Assalamualaikum & Hi

1st Entry untuk 2016 😱😱😱 Omaigod
First of all,

Salam Ramadhan from WE & Husband πŸ’‹
Lama sangat tak bukak belog ni sampai tadi nak login pon INCORRECT PASSWORD
Gigih recall segala password yang penah guna haha sebab jenis yang tak buat satu password untuk semua benda. Gigih sangat sampai semua password lain-lain. Husband cakap letak ja satu password kan senang haha πŸ˜…

Sempena bulan mulia ini, WE mohon maaf atas segala keterlajuran kata. Manatau ada yang terkecik hati kan. Moga Allah SWT terima segala amalan kita nak2 di bulan mulia ni... Insyaallah ada kelapangan WE akan merajinkan diri update belog haha

Salam Ramadhan 16




Friday, 25 December 2015

Happy Long Weekend Everyone



Assalamualaikum & Hi Semua

Happy long weekend to everyone...

Almaklum cuti Maulidul Rasul bersambung pulak dengan cuti Krismas pastu add on annual leave memasing boleh sambung sampai New Year okay... So bye2 ofismate... See u next year lah jawabnya hehehehe untong kannnnnn

Dah lama sangat tak menjengah ke sini.... Banyak benda patot dah lama share tapi terkubur mcm tu saja sebab WE punya mood swing gila nak berbelog nih.... Tapi bila lama tak berbelog nih sebenarnya perasaan rindu tu datang jugak... Paliing rindu nak jengah2 kawan2 belog sebab WE mmg suka baca belong dorang... Ibarat macam baca novel tapi ni versi online siap boleh komen lagi hehe

Plan cuti panjang nak bercuti ke Melaka tapi last minute my family in law nak datang rumah bawak anak masing2 jenjalan... So cancel plan kitorang laki bini... Takpe next year boleh pegi lagi... Melaka je pon kan...Dekat je hehe Weekend kitorang kat rumah sahaja minggu ni... Si isteri dgn aktiviti mengemas rumah yang si suami pulak uruskan pasal kereta... Dua bijik keta nak kena hantar service. Good luck sayang... WE paling malas nak pegi service keta... Tau bawak ja haha

Sebab minggu ni mengemas umah je... Boleh lah share kat sini... Kemas yang mampu ja.. huhu






Dalam banyak2 bunga... Orked lah paling menawan hati if nak deco dalam rumah... Beli 3 tangkai bunga ngan daun sikit pastu balik rumah gubah sendiri.. Jimat kat situ hehe Frame kaca 3 ketol punya susah nak dapat... gigih lah WE gi kaison la, Macy la, KK Home Deco la.. last2 dapat jugak kat SSF tu pon balik beli kat Penang sbb yang Puchong dah sold out... Naseb baek dapat jugak kan huhu



Ni lah ruang tamu rumah WE... #rumahkeciktingkatnambelas hehehe
Kecik saja takda lah besar mana pon... sedang elok untuk kami berdua laki bini layan movie kan...
Sofa pon amil L-shape saja... jimat ruang haha semua pon nak jimat... hahaha




Dari pintu masuk rumah WE... pastu ruang makan yang agak terhad sebab WE gigih nak beli meja makan untuk 6 orang haha senang kan kalau sedara mara datang nak makan... Belakang tu ruang dapur kecik molek jugak :p Konsep rumah simple + comfortable gitewww hahaha Asal boleh je la kan... Nak mcm Rizalman ID tunggu mak kaya dulu okay... ekekeke

Okay nak masak jap... Almaklum mak mentua nak datang rumah...

Happy weekend korang!!!


xoxo,
WE

Wednesday, 25 February 2015

Throwback:Syawal yang lalu

Assalamualaikum

Salam Sayang dari WE

Last entry WE bulan Ramadhan yang lalu... 
Ni dah nak masuk Ramadhan baru terkial2 nak post pasal Syawal yang lalu...
 Nampak tak betapa lama nya WE tak menggodek blog ni... 
Teramat sangat rindu nak berblog...rindu nak blogwalking...rindu dengan blogger2 dari masa belom kawen sampai dah kawen pastu masing2 dah ada anak...
Ya Allah... rindu pada kalian semua wahai kawan2!

Mungkin masa yang makin laju meninggalkan WE... 
Atau WE yang masih terkial2 mengejar masa yang makin hari makin cepat berlalu... 
Kekadang rasa 24 jam sehari tu tak cukup... nak 48 jam sehari rasa... Tamaknya diri ini! 
Brsyukurlah WE masih punya kesenpatan untuk bersama yang tersayang...
Papepon tak sabar nak tunggu Ramadhan kali ni... 
Jangan lupa ganti puasa ye adik akak sekalian hehehehe
Ni baru na share WE ada buat mkn2 masa raya tahun lepas... kecil-kecilan sahaja hehe











Insyaallah moga di beri kesihatan yang baik & masih dapat menjamu kengkawan semua...
Rasa gembira bila dapat berkumpul sekali sekala ni...
Kalini WE jemput kengkawan blogger skali okay... Insyaallah~


Salam Sayang,
WE